Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bosbadderen met roots in Rotterdam

Komen jullie mee bosbadderen in Rotterdam? Ontdek hoe bijzonder forest bathing is met ervaren gediplomeerde gidsen. Met zwemmen heeft bosbadderen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur en ontstressen. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Je maakt een langzame wandeling in de natuur terwijl je alles wat je ziet, hoort en ruikt tot je neemt. De vogels, zonnestralen die door de bladeren schijnen, de spiegelende druppels op een blad. Het is genieten met al je zintuigen. Het is een unieke ervaring met verrassende elementen, zo kun je jezelf terug vinden in een hangmat om beter naar de boomkronen te kunnen kijken en is er net zoals in Japan een theeceremonie. De wandelingen zijn ook geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring.

Bos op recept

Wist je dat bosbadderen in veel landen op recept te verkrijgen is? In Japan wordt het ingezet om welvaartkwalen tegen te gaan zoals burn-out, hoge bloeddruk en diabetes. Ook in Duitsland en Schotland is bosbadderen op recept verkrijgbaar. In Nederland weten mensen Bosbadderen op eigen initiatief te vinden. Je ziet steeds vaker studenten met examenstress en werknemers die bezig zijn met work-life balance.

Erkende gidsen

Genieten onder de bomen, dat lijkt zo simpel, maar voor de meeste mensen gaat dat niet vanzelf. Vaak zijn we in de natuur met andere dingen bezig, met cardio of calorieën verbranden, met kennis over planten en dieren of in contact met andere mensen. Met een erkende gids komen de bezoekers in de flow en is het puur genieten van de natuur.  Bij Bosbadderen werken gediplomeerde gidsen die garant staan voor kwaliteit.

Coronaproof

Forest Bathing is corona proof, de groepen bestaan uit maximaal 8 deelnemers en er kan voldoende afstand worden gehouden.

Praktische informatie

 

 

juli 17 2020

Organisator

Bosbadderen
Phone: 0644377900
Email:
Website: Visit Organizer Website