Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Bosbadderen met gids in Trompenburg.

Bosbadderen met gids in Trompenburg.

Bosbaden (forest bathing) is geïnspireerd op het Japanse shinrin yoku. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en met alle zintuigen te observeren, kunnen we een verbinding met de natuur opmerken die ons misschien ons hele leven is ontgaan. Dompel je als het ware onder in Trompenburg en kom in contact met bomen, bloemen, water en aarde. Dichtbij dennen, sparren of cipressen ervaren jullie de essentie van bosbadderen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen produceren.

Tijdens de wandeling bieden de gidsen uitnodigingen aan die jullie erbij helpen op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Bij afloop is er net zoals in Japan een theeceremonie.

Haal je super power bij de bomen

Een bosbad neem je in de atmosfeer van het bos. In drie uur tijd open je al je zintuigen om contact te maken met het moois dat de natuur te bieden heeft. Forest bathing is vooral voor stadsmensen ideaal om tot rust te komen en je welbevinden een boost te geven. Je voelt je net zo licht en geactiveerd na een bosbad als na een fijne vakantie en je kunt je aandacht weer richten op wat jij belangrijk vindt. Spanning en obsessieve gedachten laten je los, je ervaart de verbinding met je omgeving en geniet van het moment.

Hoe gaat dat? Vanaf de start lopen jullie naar een rustige plek. Hier kom je aan. Dan begint jouw eigen authentieke natuurreis. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen en zintuigelijke sensaties.

Kosten:
Deelname kost €32,- p.p. exclusief de reguliere entree voor Trompenburg.
Dit is incl. begeleiding door een gids en deelname aan de theeceremonie.

Ga jij mee? Je kan je aanmelden voor de volgende data:

 

november 12 2022

Details

Datum 12 november 2022
Tijd 10:30 - 13:30
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten € 32
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisatoren

Bosbadderen
Phone: 0644377900
Email:
Website: Visit Organizer Website
Trompenburg Tuinen & Arboretum
Phone: 010 - 233 01 66
Email:
Website: Visit Organizer Website