Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bosbadderen in Trompenburg

Bosbadderen.nl is een samenwerking aangegaan met Trompenburg Tuinen & Arboretum voor drie forest bathings dit najaar.  Trompenburg, Tuinen & Arboretum is de eerste botanische tuin waar bezoekers binnenkort ook kunnen bosbadderen. De nieuwe gezondheidstrend heeft nu definitief ook in Nederland voet gevat. Wetenschappers van over de hele wereld constateren dat bosbadderen of forest bathing resulteert in een sterker immuunsysteem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties.

Shinrin Yoku

Tijdens de wandeling van drie uur biedt een gecertificeerde gids een reeks uitnodigingen aan die de deelnemers helpen om op hun eigen authentieke manier om een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Bij afloop is er net zoals in Japan een theeceremonie.

Bomen in de hoofdrol

Naaldbomen zijn dun gezaaid in regio Rotterdam, behalve in Trompenburg Tuinen & Arboretum waar tientallen prachtige exemplaren staan. In het Pinetum van Trompenburg Tuinen & Arboretum ervaren deelnemers de essentie van bosbadderen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen en vooral naaldbomen produceren. Met zwemmen hebben activerende wandelingen echter niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en zorgvuldig met alle zintuigen te observeren, kunnen we dingen gaan opmerken die ons misschien ons hele leven zijn ontgaan. Door te ontsnappen aan het snelle tempo van de dagelijkse routine, kunnen we schoonheid in het moment vinden en daarbij diep ontspannen.

Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en wees jezelf. De wandelingen zijn geschikt voor mensen met een beperking.

Praktische informatie

  • Data: zondag 25 oktober, woensdag 4 november en zaterdag 28 november
  • Kosten : € 32,- per persoon + toegang Trompenburg Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas zijn geldig)
  • Bosbadderen is corona proof, de groepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers, er wordt voldoende afstand gehouden.
  • Hier aanmelden voor zondag 25 oktober van 09.00 tot 12.00 uur.
  • Hier aanmelden voor  woensdag 4 november van 13:00 tot 16:00 uur.
  • Hier aanmelden voor zaterdag 28 november van 13:00 tot 16:00 uur.
oktober 25 2020

Details

Datum 25 oktober 2020
Tijd 09:00 - 12:00
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €32
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam, Zuid - Holland 3062 NX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 - 233 01 66

Visit Venue Website

Organisator

paradijswandelingen
Email:
Website: Visit Organizer Website