Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bosbad Hoek van Holland

Houd je van hoge oude bomen? De geur van naaldbomen? De koelte en de stilte onder een dak van bladeren? Dan is dit jouw bos. Jullie komen op een locatie terecht die je in geen reisgids tegen komt. Dit bos in Hoek van Holland is een prachtige plek voor een bosbad. Je gaat een verrassende band aan met de natuur. Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Wetenschappers van over de hele wereld zijn het erover eens dat forest bathing resulteert in een sterker immuun systeem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties. Ondertussen is een bosbad vooral fijn om te doen. Met zwemmen hebben de activerende wandelingen trouwens niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en zorgvuldig met alle zintuigen te observeren, merken jullie dingen op die je misschien je hele leven zijn ontgaan. Door het snelle tempo van de dagelijkse routine te laten varen, maak je contact ♥ met de natuur en daarbij kun je diep ontspannen.

Wat is het precies

Jullie gidsen nemen je mee op reis, aan de hand van ervaringen ga je op je eigen authentieke manier een nieuwe relatie aan met de natuurlijke wereld.

 Praktische informatie

  • Een bosbad kost € 32,- per persoon
  • Extra tip: Bij de Helmweg staat een viskeet met uitstekende gebakken visjes.
  • De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring. Voor rolstoelen zijn de paden in het duin helaas niet geschikt.
  • Zondag, 5 september 2021 van 13.00 – 16.00 uur
  • Meld je hier aan:  https://bosbadderen.nl/2021/07/24/bosbad-hoek-van-holland/
  • Lees meer over bosbadderen op de site.

 

September parkenmaand

Voor de zevende keer wordt in september de Rotterdamse Parkenmaand georganiseerd. De wandelingen, workshops, natuurwerkdagen en (dans)voorstellingen in de Rotterdamse parken zijn op www.parkenmaand.nl te vinden en te boeken. De meeste activiteiten zijn gratis en voor een aantal wordt een kleine bijdrage gevraagd.

 

september 05 2021

Details

Datum 5 september 2021
Tijd 13:00 - 16:00
Kosten €32
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Duinbos Hoek van Holland

Organisator

Bosbadderen
Phone: 0644377900
Email:
Website: Visit Organizer Website