Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bodemdierendagen 2022! Zoek en tel mee!

Tijdens de Bodemdierendagen wordt er in kaart gebracht welke dieren er onder onze voeten leven en jij kan meehelpen! De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden.

Doe mee met de Bodemdierendagen! 

Elk jaar rond dierendag gaan overal in het land honderden mensen op bodemdierensafari. Geef je waarneming online door en draag bij aan citizen science: een groot onderzoeksproject waarin mensen in heel Nederland samenwerken…Duik van 23 september tot en met 5 oktober in je tuin, op je balkon of op je groene dak en tel de bodemdieren die je ziet. Kijk goed naar de grond, onder stenen of bloempotten, en tussen planten of afgevallen bladeren en takken. Steek een schep in de (gras)bodem en laat deze regelmatig trillen of spit een beetje grond om. Of graaf een lege jampot of (yoghurt)beker tot vlak onder de rand in de grond, en kijk na minstens 1 nacht of er bodemdieren in zitten. (Haal daarna de pot weg).

Hulp nodig bij de herkenning van bodemdieren? Kijk op de zoekkaart

Waarnemingen doorgeven

Met jouw waarneming kunnen onderzoekers zien hoe het gaat met het bodemleven in de Nederlandse dorpen en steden.  Op bodemdierendagen.nl kan je een invulformulier downloaden en meenemen. Je kunt ook direct je waarneming doorgeven. Dit kan ook op tuintelling.nl 

Waar ga jij naar op zoek?

Resultaten

Welke bodemdieren is het meeste gezien? Wat zijn de verschillen met vorige jaren? Welke trends zijn er te zien? De belangrijkste resultaten publiceert Tuintelling na de telling op deze pagina. Heb je meegeteld? Dan ontvang je via e-mail een seintje als de resultaten klaar staan.

Bodemdieren.nl

De website staat boordevol informatie en tips.  Ga HIER naar de website voor inspiratie en handige informatie.

 

september 23 2022
  ·  
oktober 05 2022

Details

Start 23 september 2022
Eind 5 oktober 2022
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisatoren

Jaarrond Tuintelling
Website: Visit Organizer Website
NIOO-KNAW
Email:
Website: Visit Organizer Website