Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

BlueCity x Roffa Mon Amour: Monos

Roffa Mon Amour bestaat in 2022 tien jaar. Om dit te vieren presenteren ze prachtige films op waanzinnige locaties. De eerste is in BlueCity

Over dit evenement

In de groene oase van BlueCity presenteert Roffa Mon Amour haar eerste filmevenement. Ze trappen af met een film die direct onder de huid kroop en ons meevoerde naar de lucide, klamme jungle in Monos. Noem een toepasselijker plek om deze wilde trip van een film te vertonen dan in BlueCity, het hart van de Rotterdamse circulaire economie. Tussen de waterglijbanen, palmbomen en jacuzzi’s die sommigen nog kennen uit hun tienertijd in zwemparadijs Tropicana, voeren we je mee naar de Colombiaanse wildernis van Monos.

Tegen wie ze vechten is onduidelijk. Misschien vechten ze tegen de verveling, elkaar, of tegen het land dat een fragiele vrede opbouwde na vijf decennia burgeroorlog. Een groep tienerguerrilla’s is op elkaar aangewezen, hoog in de bergen, waar ze een afgelegen basis bemannen. Ze hebben slechts twee taken: het in leven houden van een koe genaamd Shakira, en het bewaken van hun westerse gijzelaar ‘Doctora’. Maar zwaar bewapend en high van hormonen en andere substanties, duurt het niet lang voordat de waanzin het overneemt van de discipline en orde.

Gefilmd als een soms dromerig, soms nachtmerrieachtig niemandsland, presenteert cinematograaf Jasper de Wolf de jungle als een prachtig maar angstaanjagend landschap. De chaos groeit langzaam als de tienerstrijders zichzelf verliezen in de afwezigheid van een echte leider, zwaar aangezet door de vervreemde soundtrack van Mica Levi. Regisseur Alejandro Landes vertelt een tijdloos, universeel oorlogsverhaal aan de hand van zijn personages, die fluïde zijn qua gender en leeftijd – met namen als Rambo, Lady, en Wolf. Met verwijzingen naar Lord of the Flies en Apocalypse Now laat Monos op brute en betoverende wijze zien wat er gebeurt als je een paar kinderen alleen laat in de Zuid-Amerikaanse wildernis.

Bluecity nodigt je uit om van dit zintuiglijke meesterwerk te genieten in de weelderige en nostalgische BlueCity, waar herinneringen aan vroeger kunnen je helpen aan een nog intensere kijkervaring.

Locatie: BlueCity, 100 Maasboulevard 3063 NS Rotterdam

Datum/tijd: zaterdag 19 maart 19:30 – 22:00

Kaartverkoop: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bluecity-x-roffa-mon-amour-monos-271908875767

Prijs: 15 euro inclusief één gratis drankje

 

maart 19 2022

Details

Datum 19 maart
Tijd 19:30 - 22:00
Kosten €15
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bluecity 010

Maasboulevard 100
Rotterdam, Zuid - Holland 3011 TX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 307 2247

Visit Venue Website

Organisatoren

Bluecity 010
Phone: 010 307 22 47
Email:
Website: Visit Organizer Website
Roffa Mon Amour
Website: Visit Organizer Website