Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

BlueBusinessClub – Biobrandstof uit het bos #6

Tijdens deze BlueBusinessClub praat Bluecitylab over hoe onder andere terpentine en water een businesscase achter biodiversiteit vormen.

Biobrandstof uit het bos

Als je over ecosystemen praat, dan is het bos een prachtig voorbeeld van hoeveel waarde er op verschillende niveaus wordt gecreëerd. Volgens Gunter Pauli kan je dankzij diverse waarden naast de ecologische waarden van een bos ook de economische waarde ervan berekenen. In businesscase #6 noemt hij dat een pijnbomen-bos op een stuk her-beplant savanne in 11 jaar de kosten van de aanleg heeft terugbetaald, en dat de productie van terpentine als brandstof  in de jaren daarna nog een hogere cashflow tot gevolg heeft door het volwassen worden van de bomen.

In BlueCity Lab wordt er gepraat over deze businesscase en welke factoren er van invloed zijn op het slagen ervan, hoe je beheer kan optimaliseren (zijn er keurmerken nodig?), hoe moeilijk – en schoon – de chemie hierachter daadwerkelijk is, en welke toepassingen er werken met welke soorten bos en grond. Populierenhout is namelijk voor andere toepassingen nuttig dan eiken, of beuken. Is meervoudige waardecreatie haalbaar met de kleine oppervlakten bos die Nederland herbergt, of heb je grotere hectaren van hetzelfde bos nodig om dit voor elkaar te krijgen?

Lees de hele beschrijving van de businesscase in dit artikel #6: Fuel from the forest en schuif aan op 5 maart om samen met andere ondernemers en geïnteresseerden te kijken hoe deze blauwe businesscase kan werken voor Rotterdam.

Over BlueBusinessClub in BluecityLab.

De blauwe economie gaat over positieve impact voor mensen, natuur en voor je portemonnee. Op www.theblueeconomy.org staan 112 businesscases beschreven die over de hele wereld werken. Alleen: elke locatie is weer anders. De aanwezige grondstoffen en ondernemerszin bepalen op welke plek welke businesscase rondrekent.

De Club is voor ontwerpers, bioniers en ondernemers die willen leren hoe een bepaalde businesscase werkt op de drie genoemde aspecten. Elke maand bespreekt BluecityLab een casus en worden  de resultaten achteraf gedeeld. Er is plek voor max. 20 deelnemers, waarin gezocht wordt naar een goede balans tussen experts en geïnteresseerden. Doel is kennis opdoen en delen, zodat we samen kunnen groeien. Join the club!

 

maart 05 2020

Details

Datum 5 maart 2020
Tijd 19:00 - 21:00
Kosten €6,50
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bluecity 010

Maasboulevard 100
Rotterdam, Zuid - Holland 3011 TX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 307 2247

Visit Venue Website

Organisator

Bluecity 010
Phone: 010 307 22 47
Email:
Website: Visit Organizer Website