Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bezoek het mobiele infopunt op Buitenplaats De Tempel

Natuurmonumenten heeft de hekken van de historische Buitenplaats De Tempel in Rotterdam geopend. Ontsnap even aan de drukte van alledag en wandel mee over de eeuwenoude lanen en romantische slingerende paden. Sinds september 2021 is Natuurmonumenten de beheerder van Buitenplaats De Tempel. De komende jaren werken de boswachters samen met de gemeente om de buitenplaats verder te herstellen, maar nu is het al geopend voor publiek! Nu al wandel je door de prachtige lanen en langs de historische tuinbeelden.

Kom langs in de boomgaard

Vrijwillige boswachters staan tot eind november iedere zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur in de boomgaard bij het koetshuis klaar om je te vertellen wat de hotspots op de buitenplaats zijn. De foodtruck van de keuken van San staat in de boomgaard en daar verkoopt ze lokaal geproduceerd eten en drinken!

Let op: dit is geen begeleide wandeling. Je kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken over De Tempel.

Let op: wanneer de weersvoorspelling slecht is, zullen de informatiekar en de foodtruck niet open zijn

Download de route app

Over de buitenplaats loopt een wandelroute van 2 km. Voor de lange-afstandswandelaars is er een ongemarkeerde polderwandeling van 24 km beschikbaar vanaf de buitenplaats. Beide routes staat in de app Natuurroutes.

Bereikbaarheid

Vanaf de A13 en de West-Abtspolderseweg in Rotterdam rijd je zo richting de parkeerplaats van Buitenplaats De Tempel. De parkeerplaats ligt aan de West-Abtspolderseweg. Al direct zie je de slagbomen. Deze openen meteen. Je ontvangt geen uitrijdkaart en iedereen kan binnen een kwartier gratis uitrijden. Leden en vrijwilligers van de vereniging parkeren gratis. Uiteraard kun je ook met de fiets naar Buitenplaats De Tempel toe komen. Er is plek om je fiets te parkeren bij de parkeerplaats of vooraan bij de Delftweg.

november 07 2021

Details

Datum 7 november 2021
Tijd 12:00 - 16:30
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

buitenplaats de Tempel

West-Abtspolderseweg
Rotterdam, Zuid-Holland 3046 NJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website