Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Beleef de nacht in de duinen van Voorne

Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseert de Natuurvereniging Hollandse Delta in het kader van de Nacht van de Nacht een rondwandeling in de Duinen van Voorne. We starten vanaf de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum Tenellaplas om 22.00 uur.

Aanmelden is verplicht via het e-mailadres excursie.knnv@gmail.com

De excursie is gratis. Maximale aantal deelnemers is 20. Jan Alewijn Dijkhuizen zal aan de hand van talrijke verhalen duidelijk maken hoe belangrijk een goede nacht voor de natuur is. De deelnemers kunnen tijdens deze wandeling zelf ervaren wat het is om in stilte en totale duisternis de natuur te beleven. Deze stilte en duisternis zijn heel belangrijk voor de natuur, omdat dieren dit nodig hebben. Vooral uilen, vleermuizen, muizen en vele insecten die veelal overdag rusten, maken hier gebruik van. Zij ontwaken dan en komen tot leven. De dieren die overdag actief zijn gebruiken deze nacht net als de mens om te rusten.

Om dit alles goed te kunnen ervaren willen wij u vragen zo min mogelijk lichtbronnen te gebruiken. Dus zet uw zaklantaarn of mobiele telefoon uit. U zult zien dat uw ogen gaan wennen aan het donker. Het wandeltempo is laag en ondersteuning door naasten zal geen probleem zijn.

De avond zal rond 23.30 uur worden afgesloten bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas.

Kijk voor meer informatie op http://www.nachtvandenacht.nl

oktober 30 2021

Details

Datum 30 oktober 2021
Tijd 22:00 - 23:30
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bezoekerscentrum Tenellaplas

Duinstraat 12a
Rockanje, Zuid - Holland 3235 NK Nederland

+ Google Maps

Phone:

(0181) 48 39 09

Visit Venue Website

Organisator

Nacht van de Nacht
Phone: 030-2567350
Email:
Website: Visit Organizer Website