Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Beleef de Lente Online

De webcams van ‘Beleef de Lente’ van de Vogelbescherming zijn weer aan! De vogels genieten duidelijk al van het lentezonnetje: De slechtvalk en de oehoe hebben al jongen en veel vogels hebben al eieren.  Gedurende de komende maanden kan iedereen weer live meegenieten van het liefdesleven van maar liefst twaalf verschillende soorten vogels via Vogelbescherming.nl/beleefdelente. Je ziet het bouwen van een nestje, het paren en het broeden.

Steenuiljongen in nestkast voor camera van Beleef de Lente

Steenuiljongen in nestkast voor camera van Beleef de Lente (Bron: Beleef de Lente)

Daarna zien we de kuikens opgroeien en als alles goed gaat: het uitvliegen van de jongen. Maar de natuur kan hard zijn en ook dat wordt door de camera’s geregistreerd: vechtende zeearenden, eieren-rovende marters en jonge vogels die het helaas niet redden.

De soorten in 2021

De camera’s van Vogelbescherming volgen dit jaar opnieuw de bosvijver, waar dagelijks diverse vogels komen drinken en badderen. Daarnaast zijn er de publiekslievelingen ooievaar, steenuil en slechtvalk. De zeearend volgen we dit jaar in samenwerking met It Fryske Gea vanaf een nieuwe locatie: ze hebben al plaatsgenomen op het nest! Verder volgen de camera’s de kerkuil, gekraagde roodstaart, koolmees en drie nieuwe, spectaculaire soorten. Welke dat zijn worden in de loop van maart bekend gemaakt.

In 2019 verschalkte een bosuil voor de camera van Beleef de Lente een grootoorvleermuis

In 2019 verschalkte een bosuil voor de camera van Beleef de Lente een grootoorvleermuis (Bron: Vogelbescherming Nederland)

Kijkcijferrecord

Het bekijken van de livebeelden is al jarenlang enorm populair. De meeste jaren kijken gemiddeld zo’n 1 miljoen mensen naar de webcams. Afgelopen jaar werd het kijkersrecord, mede door de lockdown vanwege corona, verpulverd: ruim 1,7 miljoen mensen keken naar Beleef de Lente.

Meer informatie

Tikkie

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland komt mede tot stand dankzij Luc Enting, AanZee en JetStream. En natuurlijk de kolossale inspanningen van meer dan 80 vrijwilligers (clipmakers, bloggers en moderators), die bijna een half jaar in touw zijn geweest. Letterlijk dag en nacht. Die inspanningen verdienen een dikke beloning, zodat het team door kan gaan met dit webcamproject, dat in de afgelopen 14 seizoenen een waar instituut is geworden. Help je ook een Vogelbescherming.nl/beleefdelente mee om seizoen 15 mogelijk te maken?

 

Tekst: Marieke Dijksman, Vogelbescherming Nederland
Foto’s: Koos Dansen (jonge kerkuilen); Beleef de Lente

 

Bron: https://www.naturetoday.com/

februari 24 2021
  ·  
juni 30 2021

Details

Start 24 februari 2021
Eind 30 juni 2021
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Vogelbescherming Nederland
Phone: 030 693 7799
Website: Visit Organizer Website