Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus Ecologisch Moestuinieren (start 8 februari)

De basiscursus voor iedereen die met moestuinieren volgens ecologische principes wil beginnen, of die daarnaar wil omschakelen. Februari 2021 start de cursus, zodat je alle tijd te hebt om plannen te maken voor het nieuwe tuinseizoen.Moestuinieren in samenwerking met de natuur, in 4 theorielessen en 1 praktijkbijeenkomst.

Praktische informatie

  • Theorielessen op maandagavonden 8 en 15 februari en 8 en 15 maart 2021. De datum van de praktijkles wordt in overleg met de cursisten georganiseerd op een vrijdagmiddag of zaterdag rond die data, in principe begin maart.
  • Je docent is Caroliene de Vlaam.
  • In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:  Wat is ecologisch tuinieren, klimaat en bodem, kringlopen in de tuin, inrichting en materialen kiezen, compost(eren), een teeltplan maken, kruid- en plaagbeheer, gereedschap kiezen en gebruiken, oogsten en (tijdelijk) bewaren.
  • Jouw investering is € 80,- voor Velt-leden en € 95,- voor niet-leden. Dit is inclusief kofiie/thee en het Velt boekje “Ecologisch tuinieren voor beginners”.
  • De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers. Meldt je a.j.b. aan via veltrotterdam@gmail.com en tip je vrienden en bekenden. Leuk om samen op ontdekkingsreis te gaan.

Cursus op lokatie of online

In principe is de cursus op een locatie in Rotterdam die geschikt is om voldoende onderlinge afstand te houden. Indien nodig kunnen de theorie-avonden ook online worden gegeven. Heb je juist belangstelling voor een online cursus, laat ons dit weten. Bij voldoende belangstelling organiseren we die dan ongeveer gelijktijdig op een andere avond.

 

februari 08 2021

Details

Datum 8 februari 2021
Tijd 19:30 - 21:45
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €95
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Velt Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website