Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

BASISCURSUS ECOLOGISCH MOESTUINIEREN – 4X THEORIE EN 1X PRAKTIJK

De basiscursus voor iedereen die met moestuinieren volgens ecologische principes wil beginnen, of die daarnaar wil omschakelen. Begin in januari met het leren van de basis, zodat je alle tijd te hebt om plannen te maken voor het nieuwe tuinseizoen. Moestuinieren in samenwerking met de natuur, in 4 theorielessen en 1 praktijkbijeenkomst. In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:  Wat is ecologisch tuinieren, klimaat en bodem, kringlopen in de tuin, inrichting en materialen kiezen, compost(eren), een teeltplan maken, kruid- en plaagbeheer, gereedschap kiezen en gebruiken, oogsten en (tijdelijk) bewaren.

Praktische informatie

  •  Theorielessen op dinsdagavonden 18 en 25 januari en 8 en 15 februari 2022. De datum van de praktijkles wordt in overleg met de cursisten gepland op een vrijdagmiddag of zaterdag rond die data, in principe begin maart.
  • Jouw investering is € 80,- voor Velt-leden en € 99,- voor niet-leden. Dit is inclusief kofiie/thee en het Velt boekje “Ecologisch tuinieren voor beginners”.
  • De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers. Aanmelden via veltrotterdam@gmail.com, je ontvangt dan de betaalinstructie
  • Tip je vrienden en bekenden, het is leuk om samen op ontdekkingsreis te gaan.
  • In principe is de cursus op een locatie in Rotterdam Noord die geschikt is om voldoende onderlinge afstand te houden. Indien nodig kunnen de theorie-avonden ook online worden gegeven.
januari 25 2022

Details

Datum 25 januari
Tijd 19:30 - 21:45
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €99
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Velt Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website