Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Avontuurlijke struintocht door natuurgebied Klein Profijt

Foto: Jaap Nispeling

Op zondag 15 december 2019 organiseert Natuurvereniging Eiland IJsselmonde in samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap opnieuw een avontuurlijke struintocht door het mooie natuurgebied Klein Profijt in Rhoon. De excursie is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar, die zo stoer zijn om van de paden af te gaan. Natuurlijk mogen ouders met hun kinderen meelopen.

Als eerste bezoek je de Eendenkooi, die in een gebied ligt waar je normaal niet mag komen. Deze is alleen toegankelijk tijdens excursies met een gids. In de Eendenkooi kun je zien hoe in een niet zo ver verleden eenden gevangen werden. Nu is het een gebied met grote soortenrijkdom en heerst er net als in het verleden rust waar veel vogels en andere dieren baat bij hebben. Grote kans op ontmoeting met bijzondere dieren of sporen van hen. Hierna loop je door de wilgenjungle van Klein Profijt, langs kreekjes, lianen en omgevallen bomen. Dit stuk van de tocht is voor de echte avonturiers. Laarzen en oude kleren zijn hierbij een aanrader!

Praktische informatie

Tijd:
De struintocht begint op zondagmiddag 15 december om 13.00 uur. De struintocht duurt tot uiterlijk 16.00 uur.

Locatie:
Iedereen verzamelt zich op de laatste parkeerplaats aan de Veerweg links, 200 m voorbij de Golfclub Oude Maas, Veerweg 2a, 3161 EX Rhoon.

kledingadvies:
Geadviseerd wordt om warme kleren en laarzen aan te trekken en een klein rugzakje mee met een flesje water en een reep of koek mee te nemen. Bij regen (of sneeuw!) gaat de tocht natuurlijk gewoon door.

Durf jij het aan?
Je kunt gratis mee. Geef je online op via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda. (vermeld je naam en leeftijd en telefoonnummer van thuis)
Deelname is beperkt, dus meld je snel aan!

Meer info: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/

december 15 2019

Details

Datum 15 december 2019
Tijd 13:00 - 16:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

parkeerplaats Veerweg 2A

Veerweg 2A
Rhoon, Zuid Holland 3161 EX Nederland

+ Google Maps

Organisatoren

Natuurvereniging IJsselmonde
Email:
Website: Visit Organizer Website
Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website: Visit Organizer Website