Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Arminius Zomerzondaglezing: Een beter milieu begint niet bij jezelf

Foto BOB Bronshoff

“Doe het licht uit als je de deur uit gaat.” “Scheid je afval.” “Douche kort.” Dat waren de ‘groene geboden’ waarmee journalist Jaap Tielbeke opgroeide. Een beter milieu begint immers bij jezelf, zo leerde hij. Veel heeft het niet geholpen, want twintig jaar later blijven de temperaturen stijgen, diersoorten uitsterven en stevenen we af op onvoorstelbare rampspoed. In de Arminius Zomerzondag lezing op 19 juli geeft Jaap Tielbeke een lezing.

Maar we zijn nog niet verloren.

In Een beter milieu begint niet bij jezelf doorprikt Tielbeke de mythes die het huidige klimaatdebat in de greep houden. We staren ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie, terwijl echte verandering begint bij de politiek. Niet bij de aanschaf van een Tesla, maar bij het investeren in het openbaar vervoer. Niet bij een bekering tot veganisme, maar bij het afschaffen van intensieve veehouderij. Als de situatie ernstig genoeg is, zijn we bereid en in staat tot radicale verandering, zo bewijst de coronapandemie.

Jaap Tielbeke

‘Een beter milieu begint niet bij jezelf laat zien waarom we de ecologische ontwrichting met eenzelfde urgentie moeten behandelen. En het toont hoe we duurzamer uit de crisis kunnen komen. Een belangrijk en hoopvol boek, dat ons niet vrijpleit van actie, maar vooral laat zien hoe we de echte verantwoordelijken ter verantwoording kunnen roepen. Jaap Tielbeke (1989) is journalist en redacteur bij De Groene Amsterdammer. Sinds 2015 schrijft hij over klimaatverandering.

Arminius Zomerzondaglezingen

Tijdens de Arminius Zomerzondaglezingen word je bijgepraat over verschillende ontwikkelingen in de samenleving. Van klimaat tot de invloed van sociale media, van AI tot emancipatie. Je luistert naar een college van ongeveer 45 minuten, daarna is er ruimte voor vragen. Voor en na de lezing kun je napraten en genieten van een drankje op het mooie, vernieuwde voorplein van Arminius.
De Arminius Zomerzondaglezingen worden georganiseerd door debatpodium Arminius.

Coronamaatregelen

Wegens coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal bezoekers verwelkomen in debatpodium Arminius. Om de volledige capaciteit te benutten, vragen we u het juiste ticket te kopen. Komt u samen, kies dan het duo ticket. U kunt dan naast elkaar in de zaal zitten. Komt u alleen, kies dan het single ticket. Zo kunnen wij de zaal indelen op een veilige 1,5 meter afstand.

Foto: Bob Bronshoff

juli 19 2020

Venue

arminius

Museumpark 3
Rotterdam, Zuid - Holland 3015 CB Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 436 3800

Visit Venue Website

Organisator

Arminius
Phone: 010 436 3800
Email:
Website: Visit Organizer Website