Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Afscheidsfeest het Proefpark

Eind dit jaar gaat het dan (naar alle waarschijnlijkheid) echt gebeuren: na 17 jaar komt er een einde aan Proefpark de Punt: the Hudsons are coming!. In die tijd is de door Creatief beheer in samenwerking met bewoners ontwikkelde plek gegroeid tot cultureel, sociaal en ecologisch erfgoed dat veel mensen (en dieren) in de wijk geraakt en gevormd heeft. Dit kan niet zomaar voorbij gaan en vandaar het afscheidsfeest.

Zaterdag 16 november tussen 15:00 en 19:00 op Proefpark de Punt aan de Hudsonstraat voor een gezamenlijk afscheid. Met een aantal verschillende activiteiten:

– Graaf een plant of boom uit voor jouw initiatief of tuin.
– Maak zelf een pizza in de pizzaoven.
– Deel jouw ervaring met het park of over groen op het open podium.
– Of verzin zelf wat je mee wilt brengen of samen doen.

Waarom?
Omdat er belangrijke lessen te leren zijn over de samenhang tussen ecologische diversiteit, welzijn van bewoners (stadsgeneeskunde), klimaatadaptatie en modern groenbeheer in samenwerking met de natuur. En over hoe dit soort plekken echt integrale meerwaarde opleveren. Waar het enigszins monoculturele ontwerp en beplanting op het naastgelegen Dakpark leidt tot verschraling en (konijnen)plagen zie je dat het robuuste ecosysteem van het met-de-natuur-laisser-faire groen- en sociaal beheer van het Proefpark leidt tot zelforganisatie (van mens en natuur) en soortenrijkdom. Ga maar na, meer insecten bij de nationale bijentelling, de grootste mussenkolonie van de stad: Het Proefpark de Punt laat de toekomst zien van een Nieuwe Rotterdamse Stijl die -in plaats van esthetische vorm wil en de dominantie van de mens over de natuur- laat zien hoe mensen samen met andere soorten op de aarde kunnen co-existeren. Daarom meer dan genoeg redenen voor een afscheidsfeest van Proefpark de Punt. Samen met mensen die er aan bijgedragen hebben, er gebruik van gemaakt hebben en er door geïnspireerd zijn of alsnog kunnen worden. Laten we samen de zaadjes die hier geplant zijn verder verspreiden!

Heb je persoonlijke herinneringen of beelden? Stuur ze naar info@creatiefbeheer.nl.
Op www.proefparkdepunt.nl is de gehele geschiedenis terug te volgen tot het ontstaan in 2004.
Hier lees je over het maatschappelijk rendement van 200%: https://docs.wixstatic.com/ugd/d1f17a_87e88a455d9d43e3a1929fa4a01cf55d.pdf.
En hier vindt je een sociologisch onderzoek van Anne van Summeren uit 2012 over de interactiepatronen op het Proefpark: https://docs.wixstatic.com/ugd/d1f17a_4ff513894e904ef0a640dbfa918e31b4.pdf

november 16 2019

Details

Datum 16 november 2019
Tijd 15:00 - 17:00
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Proefpark de Punt

Haspelstraat 29 - 33
Rotterdam, Zuid - Holland 3025 PB Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 436 1480

Visit Venue Website

Organisator

Creatief beheer
Phone: 06 141 83 001
Email:
Website: Visit Organizer Website