Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Activiteiten in het najaar, voor jong en oud(er) in Het Natuurhistorisch

Een familielezing over ‘jaloerse apen, bange honden en schatten van ratten’, een speciale prikkelarme openstelling (voor openingstijd), doodleuk griezelen met Halloween, en een avond in het Bibliotheektheater waarop dieren hun kijk geven op de wereld van nu.

Het zijn leuke en leerzame activiteiten in de komende herfstperiode, voor jong en oud(er)

Agenda

  • Woensdag 26 oktober 2022 een prikkelarme ochtendopenstelling. De prikkelarme openstelling is voor kinderen en ouders/ verzorgers/ begeleiders voor wie een museumbezoek tijdens reguliere openingstijden niet mogelijk is door de vele prikkels. Een gelegenheid voor bezoekers met bijvoorbeeld een niet-aangeboren hersenletsel, burn-out, autisme of overgevoeligheid. Ook individuele volwassenen die behoefte hebben aan een prikkelarm museumbezoek zijn op deze ochtend van harte welkom.
  • Halloween – doodleuk griezelen. Het museum opent vrijdagavond 28 oktober 2022 van 19.00 tot 21.30 haar deuren om doodleuk te gaan griezelen in het Halloweenweekend. De lichten blijven gedempt, donkere hoekjes verhullen zaken die overdag niet zichtbaar zijn en laat jij je afschrikken als je zomaar een plaats delict in stapt?
  • Familielezing – Ik voel, ik voel wat jij niet ziet! Lotte Stegeman schreef het non-fictie boek Ik voel ik voel wat jij niet ziet – over jaloerse apen, bange honden en schatten van ratten, geïllustreerd door Mark Janssen. In dit interactieve themaprogramma op zondag 30 oktober  van 13.30 – 14.30 uur gaan we op reis door de hoofden van dieren – aan de hand van grappige en indrukwekkende filmpjes, ontroerende waargebeurde verhalen, een emotiequiz en meer.

 

  • Talkshow ‘Het beest in ons’. Een avond waarop dieren hun kijk geven op de wereld van nu . Op donderdag 17 november 2022 van 20.00 -22.00 organiseert Bibliotheek Rotterdam samen met Het Natuurhistorisch een speciale avond gewijd aan de tentoonstelling ‘Het beest in ons’. Locatie:Bibliotheektheater, Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam Donderdagavond staat de vraag centraal wat wij mensen vandaag de dag van dieren kunnen leren. Aan bod komen schrijvers van de dierenmonologen, waaronder Sanneke van Hassel die een verhaal bedacht voor de vos over voedselzekerheid en Ester Naomi Perquin, die de gewone achtarm een verhaal laat vertellen over voltooid leven.
oktober 26 2022

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website