Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Excursie naar de Kwade Hoek met Vogelwacht Delft

Dit wordt een uitdagende excursie die in de eerste plaats warme kleding vereist en waterdichte wandelschoenen of laarzen. Samen met Vogelwacht Delft over de slikken buiten de duinenrij, hier kan het nat en glibberig zijn, kleine stukjes dan. Het meeste is droog met schaarse begroeiing. et gebied de Kwade Hoek is een gebied wat aangroeit, na de aanleg van de 2e Maasvlakte, wordt hier steeds meer zand aangevoerd en ontstaat er een nieuw getijdengebied, compleet met geulen. Wat gaan we daar zoeken ? We gaan op zoek naar wintergasten die dit landschap op de grens van land en water uitkiezen als hun overwinteringsgebied. Dit zijn sneeuwgors, strandleeuwerik, soms ijsgors, kneu en misschien al een vroege veldleeuwerik. En natuurlijk in de vloedlijn, 3 teen strandlopers etc. Er zijn ook enkele meertjes in dit gebied, waar ongetwijfeld ook watervogels verblijven. We nemen de tijd om hier te zijn, bij goed weer kunnen we ook terug door de duinen. Daar zullen vast wel kiekendieven te zien zijn. Eventueel kunnen we ook de buitenhaven bij Stellendam afzoeken naar zaagbekken en brilduikers.

 

Praktische informatie

  • Zaterdag 29 januari 2022, De Kwade Hoek, auto-excursie
  • Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur
  • Kosten € 0,07 per kilometer
  • Informatie en aanmelden op donderdagavond 27 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Jannie de Jong Tel.nr.: 015-2617327

LET OP, Bij temperaturen die ook overdag onder het vriespunt blijven gaat deze excursie niet door. De gids wil niet het risico lopen dat mensen onderkoeld raken. We staan veel stil en dan is het gewoon te koud.

januari 29 2022

Details

Datum 29 januari
Tijd 08:00 - 17:00
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

duurzaamheidscentrum De Papaver

Korftlaan 6
Delft, Zuid-Holland 2616LJ Nederland

+ Google Maps

Organisator

vogelwacht Delft
Website: Visit Organizer Website