Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

19 en 20 februari Mollentelling 2022

De mol is een zoogdier dat niet vaak in de spotlight staat. Wat weten we eigenlijk over de mol? De mol komt (bijna) overal in Nederland voor, maar waar precies? Doe mee en ga tijdens het weekend van 19 en 20 februari op zoeken naar mollen(sporen). Ook leuk om samen met kinderen te doen. Waarnemingen kun je doorgeven via Tuintelling.nl of via het speciale mollenmeldpunt voor bijvoorbeeld mollen buiten tuinen.

Mollenmeldpunt

Ga tot op zaterdag 19 en zondag 20 februari 2022 op zoek naar mollen(sporen) en geef je waarnemingen door. Je kan eenvoudig een melding ingeven zonder dat je daarvoor moet registreren. Je kan ook een foto toevoegen. Het belangrijkste is om de locatie, datum en type waarneming (levend, dood of molshoop) in te vullen.

Lees HIER verder over het Mollenmeldpunt

Resultaten van vorig jaar

​De mollen(sporen)telling is opgezet naar aanleiding van het idee van Vroege Vogels om samen op een positieve manier de mol onder de aandacht te brengen.  In 2019 was de eerste landelijke mollen(sporen)telling. De resultaten daarvan lees je hier. In 2021 verliep de Mollentelling anders dan afgelopen jaren. Vanwege de omstandigheden met hoog water en de laag sneeuw die Nederland bedekte, werd besloten om de telling te verlengen. In plaats van slechts één weekend kon er dit jaar geteld worden van 13 tot en met 21 februari. Lees hier de resultaten.

 

Deze actie wordt georganiseerd door de Zoogdiervereniging, Vroege Vogels, Waarneming.nl en de Jaarrond Tuintelling (Nederland).

februari 19 2022
  ·  
februari 20 2022

Organisatoren

Jaarrond Tuintelling
Website: Visit Organizer Website
Zoogdierenvereniging
Phone: 024-7410500
Email:
Website: Visit Organizer Website
Waarneming.nl
Website: Visit Organizer Website
Vroege Vogels
Phone: 088-6766666
Website: Visit Organizer Website