Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Nationale Stiltewandeling

Op 4 mei is de jaarlijkse herdenking. Het Onverharde Pad presenteert, evenals in voorgaande jaren, de Nationale Stiltewandeling. Wat is de betekenis van strijd anno nu? Dit verkennen we op 4 mei ‘s avonds in alle stilte met een wandeling door Rotterdam. Elders is ook mogelijk.

Zoals Confucius eens mooi omschreef: “De stilte is een vriend die je nooit verraadt.”

Met het langzaam verdwijnen van de generatie die bewust de oorlog heeft meegemaakt, verandert ook de betekenis van dodenherdenking. De spreuk ‘Sterker door strijd’ op het wapen van Rotterdam is de blijvende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Maar wat is de betekenis van strijd anno nu? Dit verkennen we op 4 mei ‘s avonds in alle stilte. De zeggingskracht van stilte is ontegenzeglijk. Juist in deze tijd van onzekerheid geeft een moment van stilte de nodige reflectie. Voor het eerst in vijfenzeventig jaar is herdenken nog bepalender voor ons gevoel van vrijheid. Een wandeling maken staat symbool voor onafhankelijkheid. Door in stilte te wandelen herdenk je de gebeurtenissen uit het verleden. De vrije beweging geeft je de ruimte. Om na te denken over jouw plek in de huidige wereld. Ook al lopen we niet naast elkaar: op afstand is de verbondenheid met elkaar voelbaar.

 

Praktische informatie

  • gratis
  • Op 4 mei begin je om 19:00 uur met wandelen.
  • Wandel één uur lang zwijgzaam door de straten, parken, velden of bossen.
  • Om klokslag 20:00 uur sta je 2 minuten stil.
  • Gezien de huidige maatregelen is een grote samenkomst niet mogelijk. Gelijktijdig lopen zal echter afstand overbruggen. Hoe meer mensen deelnemen des te krachtiger deze gezamenlijke beweging zal zijn.
  • Meld je HIER aan! Je ontvangt een paar dagen voor de herdenking een mooie mail met toepasselijke instructies.

mei 04 2021

Details

Datum 4 mei
Tijd 19:00 - 20:30
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Het Onverharde Pad
Phone: 010 265 4503
Email: