Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

17 en 18 april Nationale Bijentelling 2021

Op zaterdag 17 en zondag 18 april 2021 vindt de vierde Nationale Bijentelling plaats. De Nationale Bijentelling is een jaarlijks terugkerend onderzoek. Dit onderzoek is hard nodig, want van de 358 soorten wilde bijen in Nederland is de helft bedreigd. Wilde bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening: 80% van onze eetbare gewassen is voor de bestuiving afhankelijk van bijen en andere insecten. Om de bij beter te kunnen helpen, is meer informatie nodig over waar bijen voorkomen en met hoeveel ze zijn.

Meedoen is eenvoudig

Iedereen in Nederland wordt gevraagd om in het weekend van 17 en 18 april een half uur mee te tellen, in de tuin, op het balkon of een andere groene plek in de buurt. Meedoen is eenvoudig, ook als je niet zoveel van bijen weet. Vorig jaar tijdens de bijentelling, deden ruim 10.000 mensen mee en werden 136.000 bijen geteld.

 

Behalve in kaart brengen hoe het gesteld is met bijen, willen we er met de Nationale Bijentelling voor zorgen dat meer Nederlanders in actie komen voor de wilde bij. Dit kan al door meer bijvriendelijke bloemen te planten in de tuin of op het balkon of door een bijenhotel te plaatsen.

Nationale Bijentelling

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. Het doel is om zoveel mogelijk over bijen te weten komen, zodat we de bij beter kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. De Nationale Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Meer informatie en aanmelden kan op www.nationalebijentelling.nl.

april 17 2021
  ·  
april 18 2021

Organisatoren

IVN
Phone: 070 - 302 30 30
Email:
Website: Visit Organizer Website
Naturalis biodiversity center
Website: Visit Organizer Website
Landschappen
Website: Visit Organizer Website
natuur&milieu
Website: Visit Organizer Website