Doe mee: MeerBomenNu!

Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om in het plantseizoen van 2020/2021 minimaal 1 miljoen bomen te planten.  Het kan als genoeg mensen meehelpen! Van november tot en met maart organiseren ze in heel Nederland oogst en plantdagen. Samen met jou verzamelen MeerBomenNu het teveel aan jonge bomen en struiken in natuurgebieden en planten die weer op andere plekken, zoals bij boeren.

 Doe mee!

Wil je meedoen? Dat kan! Meerbomennu hebben heel veel vrijwilligershanden nodig om komende winter 1 miljoen jonge boompjes  te verzamelen in natuurgebieden en om ze te (ver)planten. Ook zoeken ze oogstlocaties: stadsparken of natuurgebieden waar ze onder leiding van boswachter of terreinbeheerder met vrijwilligers bomen mogen verzamelen. Help je mee om 1 miljoen bomen te planten? Meld je hieronder aan vrijwilliger, kijk hier welke dagen al zijn ingepland zodat je direct voor een bepaalde dag kunt aanmelden, meld je aan voor de nieuwsbrief ,meld een oogstlocatie, of begin een Bomenhub!

Aanmelden vrijwilligers

Voor verschillende plant- en oogstlocaties kun je je aanmelden als vrijwilliger. Je helpt dan met het planten en oogsten van bomen. Lijkt dit je wat? Zoek dan op de kaart een locatie bij jou in de buurt en meld je aan als vrijwilliger: NAAR DE KAART

Heb je (nog) geen voorkeur voor een specifieke locatie om te helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger zonder voorkeur.

Aanmelden oogstlocaties

In het hele land zoeken wij naar mooie plekken waar er overtallige zaailingen staan van meerdere bomen- en struikensoorten die wij mogen verzamelen. Heb je ook een oogstlocatie en wil je meedoen? Meld je dan aan.

Organiseer een bomenhub

Aankomende winter gaan MEERBOMENNU 1 miljoen bomen (ver)planten: overtallige jonge zaailingen worden met vrijwilligers verzameld en direct weer uitgeplant waar ze gewenst zijn. Of ze gaan naar een bomenhub in de buurt: een plek waar ze worden ingekuild, en later in het seizoen worden weggegeven. Organiseer jij komende winter een bomenhub?

 

 

Bron: meerbomen.nu