DOE MEE: 1000 GEVELTUINEN VOOR 30 SEPTEMBER 2020!

Vergroening van het Rotterdamse straatbeeld is belangrijk! Het zorgt bij warm weer voor verkoeling, voorkomt wateroverlast én het maakt de straat een stuk aantrekkelijker! Stichting Groenemorgen heeft nu een uitdaging in het leven geroepen: 1000 nieuwe geveltuinen vóór 30 september 2020! Want wie wordt niet gelukkig van een geveltuin? De bewoner, het langslopende publiek, het riool en niet in de laatste plaats de insecten. Weinig zaken oogsten zo’n hoog percentage plezier als een geveltuin. Let’s grow!

Hoe kan je meedoen?

1. Groenemorgen legt ‘m voor je aan.  Geen groene vingers of tijd? Geen probleem.  Ze doen het graag voor je! Een kleine investering die het dubbel en dwars waard gaat zijn. Of zoals Audrey Hepburn het zegt: To plant a garden, is to believe in tomorrow!

2. Je legt hem zelf aan. Zelf aan de slag gaan met je geveltuin: goed bezig! HIER download je een stappenplan van 2 pagina’s. Print ‘m uit en je bent helemaal ready om te gaan starten.

3.Maak kans op een geveltuin! Ga naar de site en vul jouw gegevens in en wie weet maak jij kans op de geveltuin! Elke 14de en laatste dag van de maand maken ze de winnaars bekend:

Let op: de geveltuin heeft uiteraard onderhoud, wekelijks water en een beetje liefde nodig.

 

Werk samen aan een groenere straat

Probeer bij het aanleggen van je geveltuin ook je buren te betrekken. Wellicht kun je hen inspireren of aanmoedigen om ook aan de slag te gaan met groen in de straat. Een hele groene straat is natuurlijk mooier dan één geveltuin. Ook de gebiedscommissie, wijkraad of wijkcomité zou je kunnen helpen met een financiële bijdrage.

Tips voor onderhoud

Planten hebben natuurlijk wel een beetje verzorging nodig. Geef ze dus op warme dagen wat extra water en knip ze, als het nodig is, een beetje bij. Zorg ervoor dat de rest van de stoep goed bereikbaar blijft door overhangende takken te verwijderen.

Lees hier verder: