Groene Eettip! Eten bij Chef Sil want die houdt de foodprint klein en de standaard hoog

Gegeten bij restaurant Sil in Hotel Pincoffs  Stieltjesstraat 34 Rotterdam op de Kop van Zuid – Entrepothaven.

Alle ingrediënten die Chef Sil gebruikt komen uit een straal van 20 kilometer óf zijn uniek in het kader van duurzaamheid. Al de vlees- en visgerechten zijn bereid met restproducten of bijvangst. De harder met ramanas en bouillon van Amerikaanse rivierkreeft is een verwarmend gerecht met een subtiele rooksmaak en pittig door gember, wat gebalanceerd wordt door de vette witte vis. De chef staat glimlachend in de keuken van dit pop-up restaurant met 9 tafels en heeft tijd voor persoonlijke uitleg over de achtergrond van elk gerecht. Het zuurvlees van bok met felgroene prei en roze pickle van biet prikkelt de zintuigen, ook visueel. Overigens is restaurant Sil zeer geschikt voor vegetariërs. Een unieke avond: luxe uit eten en naar huis met een goed gevoel.

Een tip: neem eens het saparrangement in plaats van de wijn. Alle sap-ingrediënten zijn zelf geplukt en gefermenteerd door de chef.

Door gastrecensent Sarah Stolk (Slow Food Youth Network)

Lees ook de recensie in het Rotterdams Dagblad: HIER