De stad uit tipt kinderactiviteit: Speurtocht in het wild

Tip om ook in de winter leuke buitendingen te doen met kinderen. Wordt je een tikkeltje gek van wilde kinderen in huis? Draai dan de spiets om en trek met hun de wildernis in!

Hoe wild wil je het hebben?

Zelfs in de groene zoom  in je eigen buurt is deze speurtocht prima te doen en je zult verstelt staan van het plezier dat jullie hebben en wat je allemaal tegen komt! Of ga eens wat verder naar een van de vele parken in de buurt. Of naar een van de avontuurlijke speelpolders rondom Rotterdam!

Voorbereiding

Alles wat je nodig hebt is een eierdoos per kind, een printer en een schaar. En hoppa, laat het avontuur maar beginnen!

Voorbeelden van speurkaarten voor de winter

Speurkaart van Moodkids

Speurkaart Juf Bijtje

Speurkaart Full time mama

Hoe werkt het?

Print de speurkaarten en knip ze samen uit. Verdeel ze dan over de eierdozen van 6 of meer eierhouders, een kaartje per eierhouder. Kleed je warm aan en trek het park in. Wedden dat jullie behalve de  spullen van de speurkaart nog veel meer bijzondere natuurvondsten doen? Maak daar na afloop een kijktafel van, juist dennentakken ruiken nu heerlijk!

Doet u mee? Ieder kind de natuur in!

Leuk, hé, die doe dingen met de kinderen. Een beetje natuur is zo belangrijk. Wist je dat veel stadskinderen nog nooit met hun voetjes in de zee hebben gestaan, nog nooit door een bos zijn gestruind of in een boom zijn geklommen? Dat gun je toch ieder kind! Geef een kleine bijdrage en maak het mogelijk! Ga HIER naar de site.

De stad uit heeft ook een andere leuke actie:

Help stadskinderen de natuur in en koop dit fantastische tassie! Koop dit heuptasje voor jezelf, je vrinden of familie. Van elk tasje gaat € 10,- direct naar kinderen uit de armste wijken. Outdoor heuptas van outdoor stof, verkrijgbaar in 6 modieuze kleuren, met waterdichte vakjes en verstelbare heupgordel. Prime quality product. Ga HIER naar de site om dat leuke tassie te kopen.