De Blauwe Verbinding met wandel-, fiets- en kanoroutes tussen Rotterdam, Rhoon en Barendrecht

‘De Blauwe Verbinding’ is een bijzondere waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland van Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht.

Het gaat om een recreatieve bevaarbare route die ook zorgt voor schoon water in het gebied. Maar hij functioneert ook als waterberging én legt ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden. Lees meer over de voordelen van de Blauwe Verbinding. De verbinding loopt van het Zuiderpark, het Zuidelijk Randpark, het Buijtenland naar de Zuidpolder. Het Zuidelijk Randpark is flink opgeknapt. Dit biedt kansen voor recreanten uit zowel Rotterdam-Zuid als Carnisselande en Portland. Kijk op de kaart (pdf) voor alle mogelijkheden.

Wandel-, fiets- en kanoroutes

Langs en nabij de Blauwe Verbinding zijn veel fiets- en wandelroutes uitgezet. Een aantal kunt u via het fiets- en wandelroutenetwerk volgen. Andere kunt u downloaden als pdf. Vanuit het project zijn speciaal routes voor op de smartphone ontwikkeld.

Deeltracé’s
De verbinding is een route van vijftien kilometer lang. Deze is onderverdeeld in een aantal deeltracé’s. De Blauwe Verbinding is geschikt voor kano’s, kleine roei- en fluisterbootjes. Ook is de verbinding een aantrekkelijke plek voor zwemmers en sportvissers. De oevers worden zoveel mogelijk natuurlijk ingericht. Er is plaats voor voorzieningen zoals een pannenkoekhuis, steigers, zitjes, enzovoort. Dit maakt dat de Blauwe Verbinding ook aantrekkelijk is voor zonaanbidders, fietsers en wandelaars.

Klik >>> HIER <<< voor meer informatie.