Boswachters starten weer met excursies op het Rotterdams platteland & Midden-Delfland

Natuurmonumenten biedt verschillende activiteiten aan, zo is er voor ieder wat wils. Ontdek de normaal gesloten gebieden zoals Ackerdijkse Plassen en de eendenkooi Aalkeetbuitenpolder tijdens een wandeling. Ga mee tijdens een vaartocht fotografie op de Vlietlanden. Of wandel vanaf Belevenisboerderij Schieveen zo de Zuidpolder in om vogels te kijken. Kijk hier voor alle activiteiten!

Nieuw: Op pad met de Herenboeren

De boswachters hebben tijdens de lockdown niet stil gezeten. Er is een nieuwe excursie ontwikkeld door het nieuwe natuurgebied de Schiebroekse Polder, tussen Rodenrijs en Rotterdam Schiebroek. De boswachters van Natuurmonumenten werken hier samen met de Herenboeren Vlinderstrik. Het produceren van groenten, fruit en vlees gaat samen met zeer veel ruimte voor natuur. De Herenboeren leiden je rond over de boerderij en door de weilanden en akkers in de polder.

Reserveer voor de tochten!

Natuurlijk worden bij de excursies ook de geldende richtlijnen omtrent het coronavirus in acht genomen. Boswachter Natascha vertelt: “We waarborgen ten alle tijden de 1,5 meter afstand, zolang dat nog nodig is. Gelukkig lopen we buiten en is dat heel goed te doen.” Het vooraf boeken van een excursie is noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. “En wil je liever zelf op pad? Op de website van Natuurmonumenten en de gratis app Natuurroutes staan meerdere wandel- en fietsroutes door de gebieden van Natuurmonumenten, zoals de gloednieuwe boerenfietsroute over het Rotterdams platteland”, aldus boswachter Natascha.

 

Foto: Rob Doolaard