BAST een podcast over bomen en hun verhalen

Het is zover! De pilotaflevering ‘De Treurwilg van Woensel’ van BAST. Een doodgewone boom op een niet zo normale plek. Deze boom heeft zoveel gekost, dat hij ook wel de duurste boom van Nederland genoemd wordt. Een ware overlever, deze wilg in Eindhoven, de allereerste boom waarover je hoort in Bast. Cox portretteert de beroemde treurwilg van Woensel aan de hand van de mensen die met hem (of haar?) verbonden zijn. Het is een verhaal van beloftes uit het verleden, een onverklaarbare diepe band, jeugdherinneringen en botsende belangen met een verrassende uitkomst.

De pilotaflevering van Bast wordt uitgebracht ter viering van het 50-jarige bestaan van De Bomenstichting.Benieuwd of de podcast iets voor je is? Luister hieronder de teaser!

Ga HIER naar de site om meer te bekijken en te beluisteren, en beluister hier de eerste aflevering: De treurwilg van woensel

De Bomen van Dordt – Audiotour langs monumentale bomen in Dordrecht

De audiotour is gratis te beluisteren en gemaakt vanwege de achthonderdste verjaardag van Dordrecht en het vijftig-jarige jubileum van de Bomenstichting. De bomenroute is uitgegeven in het gratis boekje ‘Langs monumentale bomen in Dordrecht’ dat onder meer is te verkrijgen bij de VVV. Bij iedere boom kan met een smartphone een QR-code worden gescand, waarna de audio gaat spelen. Ook is de hele tour online te bekijken en te beluisteren.

 

De podcast is gemaakt door: Cox Janssens. Eindmontage: Elianne Meijer en Joost Wilgenhof. Met dank aan Luïse Jacobse en Kawah Cheng die een deel van de opnames deden. Muziek: Komiku