Arboretum- Heempark Delft zoekt vrijwilligers!

Het park is aangelegd in de winter van 1966 – 1967, als groene compensatie bij de stadsuitbreiding van de gemeente Delft. De naam Arboretum-Heemtuin zegt het al, het gaat om twee gedeelten: een arboretum en een heempark. Zo’n heempark werd meestal gemaakt naar het voorbeeld van landschappen in Nederland. In het arboretumgedeelte ontdek je bomen en beplantingen in hun natuurlijke verschijningsvorm. Dat geeft inzicht in de toepassingsmogelijkheden, ook in je eigen tuin. In de heemtuin creëren we de ideale groeiplaats voor de planten en kruiden die van oorsprong in de regio Zuid-Holland voorkomen of voorkwamen. Zo wordt de uitbreiding ervan op natuurlijke wijze gestimuleerd. Het park heeft immers naast een recreatieve en educatieve functie ook een instandhoudingfunctie.

We Doen Het Samen

Al lange tijd zetten vrijwilligers, gemeente Delft, regionale natuur- en milieuorganisaties en bedrijven (IKEA) zich in voor het park. En met resultaat. De kwaliteit van het groen is opvallend goed, bomen en beplantingen zijn compleet en vitaal. Als je al een dood exemplaar ziet, dan is dat om paddenstoelen te laten groeien of dieren een fijn onderkomen te geven. Door goede samenwerking is het park bovendien een mooie aanvulling op de bomenverzameling in de stad. In het Arboretum-Heempark staan namelijk aanvullende soorten op de boomsoorten die op straatniveau en in de Botanische Tuin te vinden zijn. Met de organisaties in de directe omgeving van het Arboretum-Heempark heeft het Arboretum  regelmatig contact. Op onderdelen werken ze zelfs samen. Zo biedt De Papaver in samenwerking met het park schoolcursussen en rondleidingen aan.

Wordt Vrijwilliger bij Arboretum Heempark

Zo’n prachtig park kan niet zonder vrijwilligers. Wil je fysiek meehelpen aan de optimale inrichting en de diversiteit aan inheemse bomen, struiken en kruidenvegetaties? Of kan je meedenken of meehelpen bij bijvoorbeeld de informatievoorziening of publiciteit?  Stuur ze dan eens een berichtje. Gebruik daarvoor het contactformulier. Die vind je HIER. Ze nodigen je daarna uit voor een gesprek.

Belangrijk om te weten

 • Het park is het hele jaar en op alle dagen geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
 • Gratis toegang, parkeren gratis.
 • Openingstijden en andere informatie over het duurzaamheidscentrum kan je bekijken op de website van De Papaver.
 • Om de florasoorten in dit park te kunnen behouden en beheren, is het niet toegestaan om buiten de paden te wandelen.
 • Honden zijn niet toegestaan.
 • Kijk eens op de prachtige website voor meer informatie over het Park.

Arboretum-Heempark

 • Arboretum-Heempark
  Het park ligt links van duurzaamheidscentrum De Papaver
  Kortftlaan 6
  2616 LJ Delft