Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zuiderpark: Kriebelbeestjes zoeken (kinderactiviteit)

Voor kinderen van 4 – 12 jaar.  Ouders mogen meezoeken. Jezelf begeven in ondergrondse leven was nog nooit zo leuk geweest, kom en zoek met ons mee met natuurgids Saadet van Noppen. Dit wordt georganiseerd omdat september de Rotterdamse Parkenmaand is!

Bodembeestjes

(Kriebel)bodemdierentjes zijn diertjes die net boven of onder de grond leven. Ze zijn onder te verdelen in 10 groepen: de regenworm, naaktslak, huisjesslak, spinachtigen, pissebed, miljoenenpoot, duizendpoot, kever, mier en de mol. In iedere groep zitten weer meerdere soorten, zoals de tuinslak of de segrijnslak, de tuinwolfspin en de hooiwagen.

Wat doen bodemdieren?

Bodem(kriebel)beestjes zijn erg belangrijk voor het gezond houden van de bodem. Ze eten resten op van dode planten en dieren. De resten die de bodemdiertjes niet kunnen gebruiken, worden door schimmels en bacteriën afgebroken tot voedingsstoffen voor planten. Met hun gewoel en gegraaf maken regenwormen de bodem luchtig en mengen ze de aarde. Door het gezond houden van de bodem zorgen bodemdieren er onder andere voor dat wij de grond kunnen gebruiken om voedsel op te verbouwen.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 27 september van 14:00 tot 15:00
  • Kosten: €2,-
  • Koop HIER je tickets

Locatie

Verzamelen bij parkeerplaats

Oldegaarde 345
3084 AA  Rotterdam

Parkenmaand 2020

Ook dit jaar is er weer een Rotterdamse Parkenmaand! Coronaproof. De hele maand september staat bol van wandelingen, tochten, workshops en kleine evenementjes in, of vanuit de mooie parken in onze stad.  Op zondag 6 september spreken de Gebroeders Groen de jaarlijkse GROENREDE(N) uit (13.00 uur Heemraadssingel).

Ga HIER naar het overzicht van het volledige programma van Parkenmaand.

september 27 2020

Details

Datum 27 september
Tijd 14:00 - 15:15
Kosten €2
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Parkeerplaats Oldegaarde 345 Zuiderpark

Oldegaarde 345
Rotterdam, Zuid-Holland 3084 AA Nederland

+ Google Maps

Organisator

Parkenmaand
Phone: 010 465 64 96
Email:
Website: Visit Organizer Website