Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zomerwandeling Staelduinse Bos ‘s-Gravenzande

Op zondag 28 juni kun je mee wandelen door het Staelduinse bos met een natuurgids van de “Vrienden van het Staelduinse Bos”. De wandeling heeft het toepasselijke thema ‘zomerwandeling’. Het bos is nu in zijn volle bladertooi, op sommige plekken geheimzinnig, op andere plekken doorzichtiger met veel planten op de bodem, maar vooral een palet van vele kleuren groen. De gidsen laten je zien wat in dit seizoen de opvallendste dingen in het bos zijn.

Praktische informatie

Datum/tijd
Zondag 28 juni, Het vertrek is om 14.00 uur vanaf bezoekerscentrum d’ Oude Koestal. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur.

Aanmelden
Aanmelden kan bij familie Van Drongelen via 0174-631 427 of per email: aatendiek@gmail.com. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Wisseltentoonstelling
Breng na de wandeling nog een bezoek aan d’Oude Koestal. Op de zolder van bezoekerscentrum is een wisselende flora en fauna tentoonstelling. We hopen dat je zo meer belangstelling krijgt voor al het moois in de natuur. De tentoonstellingen zijn altijd voorzien van kleurrijke foto’s. De vrijwilligers van de tentoonstellingscommissie hebben het geheel ingericht.

Parkeren
Er is parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de Oude Hooislag, einde Papedijk. Vanaf daar is het bezoekerscentrum d’Oude Koestal het snelst te bereiken.

Horeca in de buurt

Brasserie De Bosrand aan de Staelduinlaan 1a in ‘s-Gravenzande ontvangt je graag voor een kopje koffie of thee met appelgebak of lunch. Kijk op de website voor meer informatie.

Wandelen
Wil je nog een keer terugkomen naar het Staelduinse bos om te wandelen? Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet door het bos van ongeveer 3 km: de vleermuisroute (rode paaltjes), Van Rijckevorselroute (paaltjes met rolstoelvignet) en d’Oude Koestalroute (gele paaltjes).

Het hele jaar welkom
De openingstijden van het bezoekerscentrum zijn:
Het gehele jaar op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Locatie
Peppellaan 4, 2691 NG, ‘s-Gravenzande

juni 28 2020

Details

Datum 28 juni 2020
Tijd 14:00 - 15:30
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Peppellaan

Peppellaan 4
's-Gravenzande, Zuid Holland 2691 NG

+ Google Maps

Organisator

Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website: Visit Organizer Website