Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wildlife Festival Rotterdam 2020 27 okt -1 nov

We staan als mensheid voor een enorme uitdaging. Hoe creëren we een toekomst waarin zowel de mens als de natuur kan gedijen? Bewustzijn vergroten en inspireren tot verandering zijn essentieel voor onze toekomst. Daarom heeft het WildLife Film Festival Rotterdam dit jaar gekozen voor Klimaatverandering als centraal thema van het festival. Een serieus thema, al betekent dat heus niet alleen maar kommer en kwel. WFFR belichten juist de hoopvolle kant van de zaak. Zo vertelt Sir David Attenborough je vanaf het witte doek, voorafgaand aan de films in de bioscoop, kort en bondig wat jij kunt doen voor het klimaat. En in het speciale blok Climate Change: There is Hope! ga je op reis langs de continenten en zal je zien dat er hoop is voor onze planeet.

In lijn met het thema Klimaatverandering openen ze dit jaar met een indringende film over klimaatverandering: On Thin Ice.
Deze film neemt je mee naar Noord-Rusland waar het permafrost (eeuwenoude bevroren grond) in rap tempo ontdooit. Uit zogenaamde sinkholes, gevaarlijke gaten in de grond, komt methaangas vrij: een gas met een broeikaseffect 80x sterker dan CO2. Maar ook resten van oude megafauna (resten van dieren) ontdooien en daarmee ook oude bacteriën en virussen met alle gevolgen van dien…

Programma 2020

Het volledige programma is bekend! We hebben dit jaar weer prachtige, indrukwekkende en inspirerende films van filmmakers uit binnen- en buitenland.
Bekijk hier alle films van A tot Z.
Bekijk hier het programma van Cinerama.
Kaarten voor de bioscoop zijn verkrijgbaar vanaf 15 oktober 2020 om 20.00 uur.
Kaarten voor de online films zijn verkrijgbaar vanaf 27 oktober 10.00 uur.

oktober 27 2020
  ·  
november 01 2020

Details

Start 27 oktober 2020
Eind 1 november 2020
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Cinerama

Westblaak 18
Rotterdam, Zuid - Holland 3012KL, Nederland

+ Google Maps

Phone:

010-411 5300

Visit Venue Website

Organisator

Wildlife Festival Rotterdam
Phone: +31 (0)10 4115300
Email:
Website: Visit Organizer Website