Laden Evenementen

The Rat Gazette in het Natuurhistorisch Museum: weer te bezichtigen vanaf 19.01.2021

Vanwege de verscherpte corona- maatregelen sluit het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de deuren tot en met 19 januari. Gelukkig kan je daarna tot 21 maart alsnog de tentoonstelling The Rat Gazette in het Natuurhistorisch museum bezoeken.

The Rat Gazette – foto’s van Arjan Schuitman

Met de tentoonstelling ‘The Rat Gazette’ brengt Arjan Schuitman een ode aan misschien wel het meest verguisde dier ter wereld – de rat. Tien jaar lang bereisde hij drie continenten om ze te fotograferen in onderzoekscentra, fokkerijen, restaurants, tempels, musea en op straat en legde daarmee vast welke bijzondere relaties er tussen mensen en deze knaagdieren bestaan. Zijn indringende foto’s laten zien dat ratten niet alleen worden bestreden als plaagdier maar ook worden aanbeden en benut, als huisdier, speurdier, showdier, delicatesse, proefdier en museumobject. De foto’s zijn zowel vertederend als onsmakelijk en roepen behalve afschuw vooral verbazing en bewondering op. Juist daardoor stelt ‘The Rat Gazette’ ons beeld van ratten drastisch bij. Geconserveerde museumexemplaren van over de hele wereld completeren de tentoonstelling met een indruk van de biodiversiteit en geografische variatie van ratten.

Fotograaf Arjan Schuitman

Documentair fotograaf Arjan Schuitman (1964) kwam ruim 10 jaar geleden toevallig in aanraking met ratten. Schoorvoetend maar met een gezonde dosis nieuwsgierigheid ging hij met zijn camera op verkenning en kwam zo steeds dieper in ‘de rattenwereld’ terecht. Schuitman werd een rattenbewonderaar en startte het project ‘The Rat Gazette’ dat nu uitmondt in een tentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en een fotoboek dat gelijktijdig met de opening van de expositie bij Uitgeverij Komma verschijnt.

‘The Rat Gazette’ duurt van 13 december 2020 t/m 21 maart 2021.

Volkskrant artikel over de the Rat Gazette

In de tussentijd lees je een fijn artikel over de net geopende tentoonstelling The Rat Gazette – foto’s van fotograaf Arjan Schuitman. De rat gezien als plaagdier, maar ook aanbeden en benut; als huisdier, speurdier, showdier, delicatesse, proefdier en museumobject. Je bent van harte welkom om, als het museum weer open is, deze allernieuwste tentoonstelling te komen bekijken. Het artikel uit de Volkskrant lees je hier: bit.ly/ArtTheRatGazette

december 13 2020
  ·  
maart 21 2021

Details

Start 13 december 2020 @ 11:00
Eind 21 maart @ 17:00
Kosten €8
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website