Laden Evenementen

Parkenmaand 2020

Ook dit jaar is er weer een Rotterdamse Parkenmaand! De hele maand september staat bol van wandelingen, tochten, workshops en kleine evenementjes in, of vanuit de mooie parken in onze stad.  Op zondag 6 september spreken de Gebroeders Groen de jaarlijkse GROENREDE(N) uit (13.00 uur Heemraadssingel).

Programma

Het programma groeit gestaag, en op de website www.parkenmaand.nl kan je het overzicht vinden, en daarnaast zul je ze ook op de Groene Agenda vinden en op onze social media.  Sommige evenementen zijn gratis, en voor enkele wordt een kleine bijdrage gevraagd. De meeste activiteiten worden georganiseerd door de parkvrijwilligers, maar de Rotterdamse boswachters doen ook weer mee met een aantal mooie rondleidingen door ‘hun’ park. Het aantal deelnemers is vanwege de coronamaatregelen beperkt, dus wees er snel bij. De meeste activiteiten zijn HIER te boeken. Een aantal activiteiten is direct bij een organisatie, park of tuin te boeken, zoals die in Trompenburg arboretum en tuinen.

Groenrede(n)

Net als de voorgaande jaren wordt er ook dit jaar een groenrede(n) uitgesproken. Vorig jaar sprak de directeur Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum de groene rede(n) uit en het jaar daarvoor Wim Pijbes van de stichting Droom en Daad. Dit jaar spreken de gebroeders Groen (de tweeling biologen) de derde Groenrede(n) uit. Ruut van Hooft speelt het parktheaterprogramma ‘de Wereldwachter’.

Plan Boom

In september gaat ook Plan Boom van start met het planten van de eerste ‘plan boom boom’ aan de Heemraadssingel. Lees meer over Plan Boom op www.planboom.nl.

 

 

 

 

september 01 2020
  ·  
september 30 2020

Venue

Rotterdam

Rotterdam, Zuid Holland 010

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Rotterdams Milieucentrum (RMC)
Phone: 010 - 465 64 96
Email:
Website: Visit Organizer Website