Laden Evenementen

Op pad voor de Mollentelling 2021

foto; wesley overman

Op zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021 vindt alweer de derde Mollentelling plaats! De Zoogdiervereniging, Vroege Vogels, Natuurpunt en de Jaarrond Tuintelling roepen iedereen op om in dit weekend te zoeken naar mollen(sporen) en deze waarnemingen door te geven via het speciale mollenmeldpunt of via de Jaarrond Tuintelling. Net als de voorgaande jaren is het doel van de telling om in kaart te brengen waar in Nederland molshopen worden gezien. Omdat men zelden (levende) mollen ziet en omdat we niet weten hoeveel molshopen een mol maakt is het moeilijk om iets te kunnen zeggen over aantallen. Door de mollensporen, zoals molshopen, te tellen krijgen we echter wel een beter beeld van de verspreiding van de soort.

Omdat er nog weinig bekend is over het voorkomen van mollen in steden en stadsparken roepen we dit jaar op om juist in deze gebieden de zoeken naar molshopen.

Mollenmeldpunt

Via dit meldpunt kun je tijdens de Mollentelling je waarnemingen doorgeven. Het belangrijkste is om de locatie, datum en type waarneming door te geven. In de meeste gevallen zal dit een molshoop zijn, maar wie weet vind je uitwerpselen, pootafdrukken of zelfs een mol! Uiteraard mag je ook het aantal molshopen doorgeven als je er meer dan één ziet. Uiteraard kunnen waarnemingen in de tuin ook worden doorgegeven via de website van de Jaarrond Tuintelling. De data gebruiken we om de verspreiding van de mol (nog beter) in kaart te brengen. Over het aantal mollen kunnen we met deze telling geen conclusies trekken. Het mollenweekend is een mooie gelegenheid om wat meer te leren over dit verborgen levende zoogdier.

De Mollentelling wordt mede mogelijk gemaakt door de NDFF, BIJ12 en waarneming.nl. 

Ga naar de site van de zoogdierenvereniging om meer te lezen

februari 13 2021
  ·  
februari 14 2021

Organisator

Zoogdierenvereniging
Phone: 024-7410500
Email:
Website: Visit Organizer Website