Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Natuurlijk Delfland: online informatieavond Paddentrek

De padden trekken in het vroege voorjaar van de plek waar ze overwinteren naar een plaats met water waar ze kunnen paren. De trek begint meestal eind februari, maar dit hangt ook af van de temperatuur en weersomstandigheden. Het ontwaken uit de winterslaap gebeurt als de gemiddelde temperatuur over een etmaal minimaal acht tot tien graden Celsius is en dat ongeveer drie dagen lang zo blijft. De paddentrek duurt gemiddeld zo’n zes weken.

informatieavond Paddentrek

Op 25 januari organiseert Natuurlijk Delfland een informatieavond over de paddentrek, door de corona zal dit via zoom plaatsvinden. De bijeenkomst begint om 20:00 uur en zal tot circa 21:00 uur duren. Vraag een zoomcode aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl

De volgende vragen zullen worden beantwoord:

Wat is de paddentrek? Wanneer vindt de paddentrek plaats? Waarom en hoe helpen wij de padden? Wat zijn de ervaringen en resultaten in de eerdere jaren? En uiteraard worden vragen besproken. En de vraag: wie wil de padden tijdens de trek helpen overzetten?

Er zijn overzetlocaties in Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland, Maasluis, Monster, Nootdorp, Pijnacker, Vlaardingen en Ypenburg.

Op pad voor de padden

Als paddenoverzetter  is het nodig om één vaste avond van de week beschikbaar te zijn in de periode van half februari tot half april. Per avond ga je ongeveer drie à vier uur per avond op pad door langs de weg of straat te lopen en de amfibieën met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur. Daarnaast vraagt Knnv Delfland om zowel de dode als levende dieren te noteren en zelf een zaklamp mee te nemen. Er worden reflecterend hesje ter beschikking gesteld en informatie folders om uit te delen aan passanten.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur. Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur  in de buurt. Elk jaar kent een groot thema. In 2021 is het thema Zaaien en maaien. Ieder seizoen staat één plant of dier centraal om aandacht aan het thema te geven.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland en ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

 

 

 

januari 25 2021

Details

Datum 25 januari
Tijd 20:00 - 21:00
Kosten PAYL
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

KNNV Delfland/IVN Voorne Putten Rozenburg
Email:
Website: Visit Organizer Website