Laden Evenementen

Let’s Get Physical Beeldenroute in MH4-gebied Rotterdam

Kunst kijken en verborgen plekken ontdekken tijdens een zomerse wandeling. Het kan met de beeldenroute Let’s Get Physical. Tijdens de route kom je kunstwerken van Joep van Lieshout tegen en leer je het Merwe-Vierhavensgebied beter kennen.  ‘De afgelopen periode was een museum bezoeken niet mogelijk, maar lekker naar buiten gaan kon wel. Toen is het idee voor de beeldenroute ontstaan’, vertelt Van Lieshout. ‘Je kijkt kunst in de buitenlucht en tegelijkertijd ontdek je het spannende Merwe-Vierhavensgebied. Iedereen kan daar nu nietsvermoedend allerlei kunstwerken tegenkomen!’ Van Lieshout maakte meer dan dertig jaar geleden al kunst in de Merwe-Vierhavens. Inmiddels is het gebied volop in ontwikkeling door de komst van lokale ondernemers, creatieve makers en culturele hotspots. Je vindt er naast het atelier van Joep van Lieshout ook het Beeldenpark, dat bekend staat om de levensgrote buitenkunst. 

Mens, machine en natuur 

De beeldenroute bestaat uit ongeveer twintig creaties van Van Lieshout, verspreid over verschillende locatiesVanaf half juli kom je de kunstwerken overal in het Merwe-Vierhavensgebied tegen. Er staan beelden bij onder meer Weelde, de Keilewerf en het Dakpark. Alle werken hebben met elkaar gemeen dat ze gaan over de mens. Sommigen over de relatie tussen mens en machine, anderen juist in verhouding tot de natuur. Wie een tour van Urban Guides volgt, loopt langs alle beelden en komt van alles over de kunstwerken te weten.  

Elk object is verbonden aan de locatie waar deze geplaatst is. Zo staat de Milkman bij de Floating Farm, de eerste drijvende boerderij ter wereld in Rotterdam-West. De Dokwerker is te zien in de buurt van de haven. In de Voedseltuin wordt in gezelschap van The Sower groente en fruit verbouwd om pakketten van de Voedselbank te vullen. Welk kunstwerk moet je hoe dan ook bezoeken? Dat is volgens Van Lieshout de Technocraat, te vinden in het BeeldenparkDat is het meest spannende werkEen work in progress dat gedurende de zomer steeds verder tot stand komt. Het is daardoor elke keer anders. Zeker een bezoekje waard!  

Hier kan je de routekaart downloaden. Scroll naar beneden op de pagina, en klik op de link ‘Download the map.’

juli 18 2020
  ·  
oktober 01 2020

Venue

MH4

Lekstraat 14
Rotterdam, zuid-holland 3029 Nederland

Visit Venue Website

Organisator

AVL mundo
Website: Visit Organizer Website