Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het Natuurhistorisch : Roos Holleman: Wallacea

Roos Holleman

In het midden van de negentiende eeuw reisde de Britse natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace dwars door Indonesië. Acht jaar lang verzamelde hij vogels, zoogdieren en insecten voor natuurhistorische musea. En passant en los van Darwin formuleerde hij een theorie over evolutie door natuurlijke selectie. Over zijn reis publiceerde hij The Malay Archipelago, een van de mooiste reisboeken aller tijden.

Kunstenaar Roos Holleman en schrijver Alexander Reeuwijk reisden in het voetspoor van Wallace door Indonesië en bestudeerden in Engeland in de collectie van het Natural History Museum de vogelhuiden die hij bijna twee eeuwen geleden verzamelde. Reeuwijk schreef en Holleman tekende. Deze reizen hebben geleid tot een grote serie werken van Holleman – een hommage aan Wallace, The Malay Archipelago en zijn collectie vogelhuiden.

Van 1 juni t/m 6 september 2020 zijn de wanden van de Van Roonzaal in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam behangen met imposante pastels van bijeneters, baardvogels, boshoenders, paradijsvogels, jufferduiven, scharrelaars en meer Indonesische vogelpracht. Voor alle huiden geldt: door Wallace verzameld en door Holleman getekend.

Roos Holleman: “Ik zie de tentoonstelling als een samenkomst van twee verzamelaars: Wallace, de onderzoeker in de natuur, en mijzelf, de kunstenaar op papier. De werken exposeer ik in een groot grid, een soort installatie, een hommage aan de diversiteit van soorten maar ook een reflectie op de kunst van het ordenen en de menselijke verzameldrift.”

 

LET OP: Online tickets kopen.

In verband met de coronamaatregelen is het museum alleen te bezoeken met een online geboekt ticket met een vaste starttijd. Voordat je tickets boekt, graag je aandacht voor deze informatie. Je kan HIER de ticket kopen en je timeslot kiezen.   Veel plezier alvast.

juni 02 2020
  ·  
september 06 2020

Details

Start 2 juni @ 11:00
Eind 6 september @ 17:00
Kosten €8
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website