Parkenmaand & Keep it Green Day

Tijdens de Rotterdamse Parkenmaand in september zijn in de parken veel groene activiteiten: wandelingen, evenementen, theater, workshops, muziek, excursies en natuurwerkdagen. Op het Dakpark in Delfshaven is zaterdag 1 september om 13.00 uur de (letterlijke) aftrap van de Parkenmaand voorafgegaan door de groenrede(n) uitgesproken door Wim Pijbes van Droom en Daad, er is ‘parktheater’ en kinderen kunnen aan de slag in de ‘Kleurbende’ met het ontwerpen van hun droom park.

Programma Parkenmaand

Op de september zondagmiddagen organiseert ecoloog Han van Hulzen een wandeling langs de Heemraadssingel. Er wordt gestart bij Juffrouw van Zanten aan de 2de Middellandstraat 27.  Koos Leidelmeijer wandelt met u door Het Park (bij de Euromast) langs monumentale en bijzondere bomen (waaronder de dikste boom van Rotterdam) op zondagmiddag 2 – en 30 september vanaf 12 uur. Er wordt gestart bij de Parqiet. Wilma Kruger neemt u mee op een groenewandeling op 7, 14, 21, en 28 september met als vertrekpunt het wijkpark het Oude Westen. Op 15 september kunt u mee door het Kralingse Bos met een natuur & historietocht! Daarnaast is er nog een flink aantal excursies, tochten en workshops georganiseerd die allemaal op de parkenmaand website zijn te zien.

Meewerkochtend

Ook zijn er ‘groene meewerkochtenden’. Zo kan er op alle zaterdagochtenden in september worden meegewerkt met de groengroep op het grootste dakpark van Europa in Delfshaven. Zaterdagochtend 15 september kunt u een keer met de natuurwerkgroep Zuiderpark aan de slag vanaf 09.30 uur in het Rotterdamse Zuiderpark, het grootste stadspark van Nederland. Wel HIER aanmelden!

KEEP IT GREEN DAY

Op zaterdag 8 september wordt de KEEP IT GREEN DAY georganiseerd in samenwerking met Stadsbeheer Rotterdam. Vele mooie groene bewonersinitiatieven zijn 8 september te bezoeken in de stad. Initiatieven waar bewoners het zelf doen! Ook is er 8 september een fietstocht langs een aantal mooie zelfbeheerprojecten in Rotterdam-west en het centrumgebied. In samenwerking met de Groeneconnectie, stichting Dakpark, het Essenburgpark en anderen … (vertrek om 13.00 uur vanaf het Dakpark in Delfshaven).

parkenmaand.nl

De Parkenmaand is van 1 t/m 30 september. Bekijk het programma op www.parkenmaand.nl het programma wordt regelmatig aangevuld dus kijk regelmatig op de programma-pagina + volg ons op Facebook (Rotterdamse Parken) of Twitter (@Parken010)!

De Parkenmaand is een initiatief van het Rotterdamse Parkenoverleg in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum en wordt ondersteund door Stadsbeheer Rotterdam en de Nationale Postcodeloterij.