Belevenisboerderij Schieveen

De afgelopen maanden wisten meer en meer gezinnen Belevenisboerderij Schieveen aan de Oude Bovendijk in Rotterdam te vinden. Maar vanaf vrijdag 23 februari is de Rotterdamse schapenboerderij van stadsherder Martin Oosthoek en zijn vrouw Petra officieel geopend.

Belevenisboerderij Schieveen is een ware trekpleister op het Rotterdams platteland en ligt in het hart van de polder, pal aan het Polderpad, een fietspad tussen de Rotte en de Schie. Dit gloednieuwe fietspad is deels gereed en wordt in de toekomst aangelegd over het erf van de schapenboerderij. Hier kun je straks heerlijk fietsen door de Rotterdamse polders, genieten van de oer-Hollandse boerenlandvogels en natuurlijk onderweg even van de fiets stappen voor een kijkje in de Belevenisboerderij.

Volop plezier voor Rotterdamse gezinnen aan de noordrand
Natuurmonumenten zet zich samen met toekomstgerichte stadsboeren, vrijwilligers en de gemeente Rotterdam en Lansingerland actief in voor de bescherming van schaarse groene ruimte aan noordrand van Rotterdam. Stadsboswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten is dan ook erg trots: “Mede door de samenwerking met stadsherder Martin en Petra in Belevenisboerderij Schieveen weten Rotterdamse gezinnen beter en vaker de oer-Hollandse natuur aan de noordrand van Rotterdam te vinden.

De belevenisboerderij is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.30 uur. Op zondag van 12.00 – 17.30 uur. In de vakanties zijn er diverse activiteiten. Kijk voor de activiteiten en meer informatie op www.belevenisboerderij.nl.

Foto boven: Open Rotterdam TV