Ontdek Mos met natuurgids Susan in de Op Padcast #3 van IVN

Zodra de herfstkleuren in de natuur verdwijnen, wordt het bos langzaam weer groen van het mos. In de derde aflevering van de IVN Op Padcast neemt natuurgids Susan ons mee het bos in op mos-ontdekkingstocht. Want wat is er zo goed aan mos en hoe wijst mos je de weg in het bos? Wist je dat jij kan bijdragen aan de voortplanting van mos?

Mos, mos en nog meer mos

Susan kwam tijdens de natuurgidsenopleiding in contact met mos en sindsdien is ze verknocht. “Je moet altijd even tijd nemen voor mos om het van dichtbij te bekijken en telkens zorgt het voor een verrassing” vertelt Susan. Tijdens deze aflevering van de Op Padcast wandel je niet alleen mee, nee, als je écht wat wil beleven dan moet je op de knieën en het liefst neem je een loepje mee.

Benieuwd hoe dat eraan toe gaat? Luister de nieuwste aflevering en laat je verrassen door het kleinste plantje in het bos!

Luister de IVN Op Padcast hieronder of via de bekende podcastspelers zoals SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts en Anchor.

Word zelf ook natuurgids! Lees hier meer over de IVN Natuurgidsenopleiding. Meer podcasts? Luister de podcast van de IVN Natuuracademie.

 

Bron:  IVN